shadow

RMN

Saptamana trecuta am fost internati pentru RMN (a, 9-a anestezie generala se pare ca a inrautatit problema de respiratie, am ramas internati mai mult decât era planuit). La RMN o prima impresie este ca o parte din plamanul stang e „colapsed”, insa doctorul considera ca putea fi si mai rau…daca ramane asa cum e, poate recupera partea buna a plamanului, si isi poate creste capacitatea pe masura ce creste. Dar nu exclude sa se ajunga la „si mai rau”… Adica daune mai mari la plamani intre timp din cauza viruslui RSV cu care am venit din Romania, nu poate fi eliminat decat de propria imunitate, pe care inca nu o are.

A facut RMN si la cap, trebuia sa urmareasca glanda pituitara deoarece endocrinologul banuieste un deficit de hormon de crestere. Daca se confirma acest deficit va fi nevoie de tratament pe termen lung cu hormon de crestere (nu atat pentru estetic, sa creasca la dimensiuni normale, dar la varsta asa mica afecteaza ireversibil dezvoltarea creierului). Ma rog la Dumnezeu sa nu aiba si deficit de hormon de crestere deoarece ne complica si mai mult, pe langa hipotiroidism si hipoparatiroidismul pe care le are :((. Tratamentul cu hormon de crestere este destul de complicat si cu posibile efecte adverse, nu mai zic ca este traumatizant pentru copil (injectii si analize zilnice).

Dar partea buna e ca acum suntem externati si asteptam programarea la pneumolog si endocrinolog.

Imunitatea intarzie sa apara in analizele de sange (are doar 70 limfocite T), doctorul zice ca toate limfocitele T produse sunt cel mai probabil blocate in locurile afectate, plamani, BCG, sistem digestiv (am venit din romania si cu RSV si cu Rotavirus, are cate 6-10 scaune pe zi.

Dar tinem situatia sub control pe cat posibil si mai departe Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *